7 Nisan 2008 Pazartesi

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KABAK

Biliyorum sizlerden uzun bir süre ayrı kalmak zorunda oldum ama isteyerek değildi.İş yerimdeki sıkıntılar yetmezmiş gibi oğlumun rahatsızlığı arkasından benim rahatsızlığım derken bayağı sıkıntılı günler geçirdim.Allaha şükür şimdi iyiyiz sağlık problemimiz kalmadı fakat iş yerindeki sıkıntım hala geçmiş değil.Herhalde bir süre daha sıkıntılı günler geçireceğiz gibi görünüyor.Bazen insanları anlamakta zorluk çekiyorum şu son günlerde.Bazı insanlara iyilik yapıyorsunuz ama yaptığınız iyiliğe karşı siz sıkıntı ve de kötülüklerle karşılaşıyorsunuz.İnsanlar neden böyle acımasız oluyor onu anlayamadım,insanlarmı yoksa hayatmı acımasız?Yaptığınız iyiliğe neden kötülükle karşılık veriliyor?Siz içinizde hiç bir art niyet aramadan yardıma koşuyor dertlerine ortak olup o dert veya sıkıntısını gidermeye çalışıyorsunuz ama sıkıntıları geçtikten sonra sizin arkanızdan size zarar verecek derecede arkanızdan iş çevirmeye çalışıyorlar.Aman neyse lafı fazla uzatım sizleri sıkmak istemedim uzun zaman yazmayınca çenem düştü galiba.Ankara'da havalar soğuk vede yağmurlu geçiyor.Hafta sonuda hava yağmurlu ve soğuktu yine eve kapanmak zorunda kaldık.Gerçi bir yönden iyi oldu temizlik yapıp çocuklarımla vakit geçirebildim.Bir yöndende yağmurun yağması çok hoşuma gitti yazın tabiki hepimiz tasarruflu olursak susuz geçirmeyeceğiz.Çocuklara kabağı pek yediremiyorum nasıl yediririm diye düşünürken internette gördüğüm bu tarif aklıma geldi hem hafif oldu hemde lezzetli.Bizimkilerden tam not aldım bakalım sizlerde beğenecekmisiniz.İşte tarifimiz.
Malzemeler
1 kilo kabak
200 gr yağsız kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
2 diş sarımsak
3 dal dereotu
tuz,karabiber
Beşamel sos malzemesi
1 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
tuz
Yapılışı
Soğanları ince doğrayın.Margarini tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edin.Tuz ve karabiberi ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp sarmısaklarla beraber kıymaya ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.Kabakları temizleyip 4'e bölün.Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün.Kabakları fırın kabına yerleştirin ve üzerine kıymalı harcı yayalım.Başka bir kapta tereyağını eritip unu kavuralım.Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirelim.Tuzunu ekleyelim.Muhallebi kıvamına gelince ateşten alalım.Beşamel sosu kıymalı harcın üzerine dökelim.Rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dk pişirelim.Sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.

11 Comments:

Betül said...

Mine'ciğim,

Geçmiş olsun. Kabak tarifin enfes görünüyor, ellerine sağlık.
Her çeşit insan var yaşamımızda, bunları yaşıyoruz ve adına da tecrübe diyoruz sanırım.

Öpüyorum.

yildiz said...

Sevgili Mine,öncelikle gecmis olsun dileklerimi gönderiyorum.
Insanlari anlamada ben de zorlaniyorum ve nedense iyilik yapilan kisiden zarar geliyor.Öyle cok rastladim ki....Bosver,aldirma.
Kabak tarifin de nefis gözüküyor,ellerine saglik.
Seni arkadas listeme aldim,karsilikli olursa sevinirim,güzel günler diliyorum.

Tygogal said...

See Please Here

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL said...

GEÇMİŞ OLSUN MİNECİĞİM...

HAYAT BAZEN BÖYLE İŞTE... AMA BOŞVER BİZLER İYİLİKLERİ ZATEN KARŞILIK BEKLEMEDEN YAPIYORUZ VE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ KARŞIMIZDAKİLER ANLASADA ANLAMASADA...

KABAK YEMEĞİDE ÇOK HAFİF VE NEFİS OLMUŞ...

ELLERİNE SAĞLIK SICACIK SEVGİLER...

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL said...

YAA BU ARADA YORUMU BIRAKTIKTAN SONRA GÖRDÜM ŞU "PLEASE SEE HERE" YAZILI YORUMLARI SAKIN ONAYLAMA VE TIKLAMA... ZARARLI OLMA İHTİMALLERİ ÇOK YÜKSEK...

Wireless said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

Zololkis said...

See Please Here

Hülya YILMAZ said...

Geçmiş olsun demekte epeyce geç kalmışım!!! Yine de geçmiş olsun, kendinize iyi bakın bir daha hastalanmayın.
Beşamalli kabak güzel görünüyor, ellerine sağlık.

Tombuk said...

Mineciğim,
Geç de olsa geçmiş olsun..
Bu arada kabak çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

Neşeli Sesler said...

Canıımmm anneler günün kutlu olsun..
Sevgiler...

vincent said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com