21 Ekim 2007 Pazar

MİNİK ELLER MUTFAKTA DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE






Ev sahipliğini sevgili Selenin yaptığı bu güzel etkinliğe katılmak için ancak fırsat bulabildik.Öncelikle Selen,e teşekkürler.Benim küçük oğlumla bugün mutfağa girdik ve ne yapalım diye düşünürken oğlumun aklına damla çikolatalı kurabiyeler geldi ve kolları sıvayıp başladık kurabiyeleri yapmaya.Oğlumla biz çok eğlendik ve çok zevk aldık.Şimdi gelelim kurabiyelerimizin tarifine.
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler
125 grmargarin
yarım çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
100 gr damla çikolata
YAPILIŞI
Öncelikle margarin,yoğurt ve şekeri derin bir kaba alın.Sıvıyağ,rendelenmiş portakal kabuğu,yumurta,karbonat ve unu ekleyin.Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp,elinizle yuvarlayın.Kurabiyeleri damla çikolataya batırıp yağlanmış tepsiye dizelim ve 180 dereceli fırında 25-30 dk pişirelim.
Oğlum bu işe çok sevindi çünkü uzun zamandır oğlumla böyle güzel vakit geçirmemiştik.Biz kurabiyeler pişince çayla birlikte ailecek büyük bir zevkle yedik umarım sizlerde beğenirsiniz.Afiyet olsun.





3 Comments:

anneminkizıyim said...

Merhabalar canim, oglunuzun ve sizin ellerinize saglik, ne güzel bir kurabiye yapmissiniz, bu gün bu blogda da problem var yorumlar gitmiyor, insallah düzelir, sevgiler...

Tijen said...

Bu ne yakışıklı bir oğlan böyle komşucuğum! O gözler badem gibi. Ellerinize sağlık.

Leziz Sofralar said...

CANIM O YAKISIKLI OGLUNUN VE SENIN ELLERINIZE SAGLIK,
SEHIT AILELERINE BAS SAGLIGI VE SABIRLAR DILIYORUM ALLAH TÜM AILELERIN VE ASKERLERIN YARDIMCISI OLSUN SEVGILER...