16 Şubat 2008 Cumartesi

ÖRGÜLÜ ÇÖREK

İşte ikinci tarifimiz örgülü çörek Sofra dergisinde görmüştüm herkes çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz.

MALZEMELER
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbanat
1 tutam tuz
1 adet yumurta
1 tutam toz şeker
aldığı kadar un

İÇİ İÇİN
4 adet patates
1 adet soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,nane

ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta
çörekotu,haşhaş

YAPILIŞI
Öncelikle patatesli harcı hazırlayalım.Bunun için patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.1 fican sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanla birlikte kavurun.Salçayı,baharat ve tuzu ekleyin.Tencerini altını kapatıp patatesli harcı soğumaya bırakın.Bu arada hamuru hazırlıyoruz.Bunun için oda sıcaklığında margarin,yoğurt, karbonat,tuz,tozşeker,yumurta ve aldığı kadar unu yoğuruyoruz.Hamuru 10 dk dinlendiriyoruz.Ardından hamurdan ceviz iriliğinde parça koparıp çay tabağı büyüklüğünde oval olarak açıyoruz.Kenarlarını bıçakla çizikler atarak kesiyoruz.Kesikler hamurdan kopmamalı.Hazırladığımız patatesli harçtan üzerine koyuyoruz.Kesilen kenarları yukarıdan başlayarak örüyoruz.Bütün hamurları bu şekilde hazırlıyoruz.1 adet yumurta sarısını üzerine sürüyoruz.Çörekotu veya haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.Afiyet olsun.

0 Comments: