7 Mayıs 2007 Pazartesi

YE26 APERATİFLER VE MEZELER

Sizlere kolay ve lezzetli bir tarif daha.Umarım hem sizler hemde misafirleriniz beğenirsiniz.Sevgili Serpil sanada koly gelsin.

MALZEMELER
2 yumurta
4-5 adet büyük boy patates
1 çorba kaşığı nişasta
yarım demet dereotu
tuz,karabiber,kuru nane, kimyon,toz kırmızı biber
1 su bardağı tel şehriye,yeterince turşulu yeşil zeytin
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Yumurta sarılarını ve aklarını ayırarak ayrı kaplara koyalım.Patatesleri haşlayarak püre haline gelene dek ezelim.İçine yumurta sarılarını,kıyılmış dereotunu,nişastayı,tuz ve baharatları koyarak karıştıralım.Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içlerini oyalımve zeytinleri koyalım.Daha sonra köfteleri önce yumurta akına sonra tel şehriyeye bulayarak kızgın ve bol yağda kızartalım.Soğuk olarak servis yapalım.Beğeneceğinizi umuyor ve sizlere AFİYET OLSUN diyorum.İyi akşamlar.

0 Comments: