Bu tarifi Emine Bederin kitaplarından birinde görüp denemiştim.Güzel ve pratik bir tarif umarım sizlerde beğenirsiniz.İşte tarifimiz.Ben yarım malzemeyle yaptım ama size işte orjinal tarif.
Malzemeler
1/2 kg soğan
1/2 kg yoğurt
100 gr sucuk
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1/3 paket margarin
alabildiği kadar mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber,kuru nane,susam
Yapılışı
Soğanları küçük küçük doğrayalım.Margarini eritelim ve sıvıyağı ilave edelim.Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğranmış sucukları ilave ederek 3 dk.daha çevirip ateşten alalım.Tuz,karabiber,kuru naneyi ekleyelim.Yumurtaların birinin sarısını ayıralım.Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu aktarıp mikserle çırpalım.İçine unu,kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamında olacak şekilde mısır ununu ilave edelim.Hazırladığımız içi hamura ileve edip karıştıralım.Fırın tepsisini margarinle yağlayıp hamuru tepsiye boşaltalım.Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim.180 derecede ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Ilındıktan sonra baklava dilimi biçiminde kesip servis yapalım.Afiyet olsun.
3 Comments:
Merhaba canim mucari hic duymadigim bir degisik bir lezzet olsa gerek ellerine saglik, selamlar...
Karadeniz yemeği galiba.Elinize sağlık.Nefis görünüyor.
Margarin ve sucuk dışarıda kalacak şekilde deneyebilirim bu tarifi. Kahvaltıda, sıcacık fırından çıkmış ne güzel olur...
Post a Comment